Olga Bielska

Na co dzień pracuję jako lekarz pediatra w Klinice Chorób Nerek i Nadciśnienia Dzieci i Młodzieży w Uniwersyteckim Centrum Klinicznym w Gdańsku. Odkąd pamiętam pasjonowały mnie złożoność i mechanizmy rządzące zarówno ciałem jak i psychiką człowieka. Postanowiłam, że w życiu zawodowym połączę obie te pasje. Po ukończeniu kierunku lekarskiego na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym, rozpoczęłam czteroletnie studia podyplomowe z zakresu psychoterapii poznawczo-behawioralnej w Szkole Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej Uniwersytetu SWPS w Sopocie. Cechuje mnie duża wrażliwość, empatia oraz naturalna łatwość w rozumieniu problemów natury psychicznej. W pracy z pacjentami staram się tworzyć bezpieczną, ciepłą, pozbawioną lęku przed oceną przestrzeń pozwalającą na swobodną komunikację i skuteczną współpracę, opartą na wzajemnym szacunku, zaufaniu i serdeczności.

Odbyłam staż w Klinice Psychiatrii Dorosłych Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku. Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej.

• Kierunek Lekarski, Wydział Lekarski, Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Studia Doktoranckie, Wydział Lekarski, Gdański Uniwersytet Medyczny (w trakcie)
  • Uniwersytet SWPS – Szkoła Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej pod kierownictwem dr Agnieszki Popiel i dr Ewy Pragłowskiej (studia podyplomowe – w trakcie certyfikacji)
  • Staż w Klinice Psychiatrii Dorosłych Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku

Empatyczny, rzeczowy psychoterapeuta, Przede mną długa droga, ale mam nadzieję że z pomocą Pani Olgi uda mi się wyjść na prostą.Bardzo, bardzo dziękuje
Kasia B.
Czas, który spędziłam u Pani Olgi okazał się być jednym z najważniejszych w moim życiu. Pani Olga towarzyszyła mi w najtrudniejszych chwilach i wiem, ze dzięki niej, jej profesjonalizmowi, wiedzy ale przede wszystkim osobowości wyszłam z tego okresu silniejsza niż kiedykolwiek. Niesamowite wyczucie, zrozumienie i dawanie chęci pracy nad sobą to ogromne zalety terapii u Pani Olgi. Jestem wdzięczna i bardzo szczęśliwa, że mogłam być jej pacjentką.
Magda Mmm
Tak w moim wyobrażeniu działa idealny terapeuta. Empatyczna, pełna wyrozumiałości, zrozumienia, cierpliwości i pogody ducha. Życie z każdym spotkaniem stawało się coraz lżejsze. Panią Olgę darzę ogromną sympatią i zaufaniem. Mimo, że tematy nie raz były bardzo trudne, po każdej sesji wychodziłam lekka, z poczuciem, że proces idzie we właściwym kierunku. Czułam się zaopiekowana, a terapia bardzo skuteczna. Dziękuję Pani Olgo z całego serca, za każdą minutę, którą mi Pani poświęciła. To co przepracowałyśmy, zostanie we mnie na zawsze i jest moją siłą.
B.M.
Pani Olga to lekarka z powołaniem :).Zaangażowana nadzwyczajnie w pomaganie swojemu pacjentowi .To wielka rzadkość w dzisiejszych czasach. Pani Olga ma w sobie ogrom empatii, cierpliwości i dużo pozytywnego nastawienia, które udziela się pacjentowi. Terapia u Pani Olgi, to jak spotkanie z dobrą znajomą. Nie ma sztywnej rozmowy w gabinecie ale jest serdeczne, pełne fachowej wiedzy, udzielenie pomocy. Czasem nawet w terenie, jeśli zachodzi taka potrzeba. Inni lekarze powinni brać z Pani Olgi przykład 🙂 . Z czystym sumieniem polecam Panią Olgę Bielską, każdemu kto potrzebuje pomocy. Nie będzie zawiedziony.
D.S.
Pierwsza psychoterapeutka u której poczułem, że terapia ma sens i pomaga. Dr Olga ma niezwykła łatwość w nawiązywaniu kontaktu z pacjentem. To bardzo ułatwia i przyspiesza cały proces. Bardzo lubiłem te wizyty, nie żałuję poświęconego czasu. Szczerze polecam.
Tomasz

Olga Bielska - ZnanyLekarz.pl